saranti.gr

recipies

Βάλτε τη μαστίχα στη ζωή σας, βάλτε τη μαστίχα στην κουζίνα σας

Δοκιμάστε συνταγές με υλικά από το κατάστημα μας όπως μαστίχα και ούζο. Γνωρίστε την όμορφη κουζίνα της Χίου.

Κεφτεδάκια με μαστίχα

  • χοιρινός κιμάς (250 γραμμάρια)
  • μοσχαρίσιος κιμάς (250 γραμμάρια)
  • τρία παξιμάδια μαύρα
  • δυο αυγά
  • λίγο ξίδι
  • μισό ποτηράκι ούζο μαστίχας
  • αλάτι και πιπέρι
  • τριμμένη μαστίχα (5 γραμμάρια)

Μουσκεύουμε τα παξιμάδια και τα στύβουμε. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες και εάν θέλουμε τοποθετούμε στο εσωτερικό ένα μικρό κομμάτι φέτα. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


 

 

Πίτσα με γεύση μαστίχας

  • μισό κιλό αλεύρι
  • 30-40 γραμμάρια μαγιά
  • 1 αυγό
  • μια κουταλιά γάλα
  • μια κουταλιά λάδι
  • αλάτι
  • μια κουταλιά ζάχαρη
  • τριμμένη μαστίχα (5 γραμμάρια)
  • χλιαρό νερό

Αναμιγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Δημιουργούμε ένα βαθούλωμα στη ζύμη και ρίχνομε το γάλα, το αυγό, το λάδι και τη μαγιά, αραιωμένη σε νερό. Ζυμώνουμε τα παραπάνω υλικά και έπειτα αφήνουμε το ζυμάρι για 15' σκεπασμένο με μια πετσέτα. Παίρνουμε το ζυμάρι και το «ανοίγουμε», τοποθετώντας το σε ταψί. Τέλος, φτιάχνουμε την πίτσα της αρεσκείας μας διαλέγοντας τα υλικά που επιθυμούμε (σάλτσα τομάτας, ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα, πιπεριές, μανιτάρια τυρί και λοιπά).


 

 

Κοτόπουλο Ψητό με σάλτσα μαστίχας

  • ένα κοτόπουλο (1.5 κιλό)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 ρίζες σέλινο
  • 1 πράσσο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κόκκοι μαστίχας
  • 1 κουτί κομπόστα

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το βούτυρο και τα καρυκεύματα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το ταψί του και βάζουμε μέσα τα χορταρικά (καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, σέλινο, πράσσο). Τα τσιγαρίζουμε μέσα στο ταψί και στο τέλος τα σβήνουμε με το κρασί και 2 ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20' λεπτά και έπειτα περνάμε το υλικό του ταψιού στο τρυπητό. Το υγρό από το στράγγισμα, το ¨δένουμε¨ με 2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαστίχα σε σκόνη και την κομπόστα, αφού πρώτα την έχουμε στραγγίσει και πλύνει. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, τεμαχισμένοι σε μερίδες και το καλύπτουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε την πιατέλα με πατάτα σε μορφή πουρέ.


 

 

  

Αλλαγή Γλώσσας

GreekEnglish (United Kingdom)